sâmbătă, 18 august 2012

Desfasurarea proiectului

              Bună! După cum v-am spus, am avut de realizat un joc. Ideea este una aparent simplă, ne-am gândit la ceva practic şi accesibil mai multor categorii de vârstă. Jocul constă în pargurgerea unui labirint presărat cu obstacole. Aceste obstacole sunt reprezentate de întrebări alese din diferite domenii de activitate. Aplicaţia permite modificarea întrebărilor şi a labirinturilor, astfel încât oricine îşi poate forma un joc propriu pe baza aplicaţiei.

În urma prezentării proiectului la şcoală, ne-am decis, sub îndrumarea domnilor profesori să ne înscriem la etapa judeţeană a concursului "Infoeducaţie".

În urma participării la acest concurs am aflat că noi şi o altă echipă (formată din 3 colegi de-ai noştri) ne-am calificat la etapa naţională a concursului.

Etapa Naţională a concursului "Infoeducaţie", a reprezentat o experienţă unică pentru noi. Tabăra de la Gălăciuc e un loc deosebit, în care am avut ocazia de a vedea cât de mare este lumea informaticii. Echipa băieţilor s-a clasat pe locul 20, iar a noastră pe locul 21 (din totalul de aproximativ 45 de participanţi la secţiunea Soft Utilitar). Am avut un rezultat de care am fost mândri, având în vedere faptul ca acesta a fost primul nostru an de programare:). Sperăm să mai avem experienţe asemănatoare.

                
          Surpriza Google: Una dintre maşinile celor de la Google Maps, dotată cu 15 camere video:).



În urma premierei :).

Prietenia dincolo de prejudecăţi

           Stai şi te gâmdeşti uneori ce rost au toate acestea... lucrurile în care crezi pot dispărea într-o clipă, dar totuşi stai şi aştepţi cu speranţa că se vor îndeplini cândva. Ai o viaţă fragilă şi te temi că la următorul pas s-ar putea sparge, dar această teamă te face mai puternic, încurajându-te să faci faţă situaţiei şi să rişti în anumite momente pentru fericirea ta. Fericirea înseamnă totul... nu poţi fi fericit dacă eşti supărat, dacă eşti bolnav sau dacă ai mereu ceva în preajma ta care te frământă. Să ai parte de fericire este cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla, dar poate nu feircirea este scopul omului în viaţă...
           Te-ai gândit vreodată că poate prietenia este lucrul care contează cu adevărat?
           Proiectul celor din 10 A, la care am colaborat, a evidenţiat importanţa prieteniei necondiţionate. Programul promovării proiectului a constat în prezentarea unor scenete interpretate de cei dintr-a 10-a D (în care a jucat acum aproximativ 30 de ani Toma Caragiu), o discutie pe baza intrebarii "Ce este prietenia?" si vizionarea filmului "Baiatul cu pijamale in dungi".